2005-08-30

Freddy strikes again

Ungliberalernas Kerenskij
Fredrik Malm, ordförande i Liberala ungdomsförbundet, slår till igen med ett elokvent och mycket underhållande avslöjande av samhällets främsta fiender. På alltid underhållande smedjan.com slöser han inte mindre än 1426 ord på en analys av Ung Vänsters utveckling under de senaste tio åren. Den som inte hinner läser hela alstret kan nöja sig med slutsatsen som redan avslöjas i rubriken: "Ung Vänster en allt mer auktoritär sekt".

Malm har under de senaste månaderna ägnat sig åt en liten publicistisk vendetta mot sin personliga ärkefiende Ali Esbati, f d ordförande i Ung Vänster. (Och Esbati har huggit tillbaka, senast här).

Esbati är uppenbarligen Beelzebub, eller kanske ett slags svensk Leninfigur - enligt Fredrik Malm alltså: "Esbati vässade Ung vänsters retorik och interna strömlinjeformning av medlemskadern så att organisationens aktivister gick i taktfast marsch."


Detta fick Fredrik Malm uppenbarligen uppleva själv, vilket tydligen haft en traumatisernade effekt: "Under valrörelsen 2002 deltog jag själv i över 30 debatter riktade till ungdomar, och vid de allra flesta av dessa tillfällen höll de olika debattörerna från Ung vänster exakt samma inledningsanförande och kom med identiskt lika debattrepliker. Den bokstavstrogne kommunisten hade återuppstått. ... hos Ung vänster kom i stället central ordergivning att läsa upp ledningens dekret innantill på skolorna."

Traumat att få lyssna på kommunistiska robotars [hade de måhända också ett slags uniform på sig?] rabblande av ordförande Esbatis teser förvärrades ytterligareav de unga politrukernas ohyggliga uppträdande: "Många representanter för Ung vänster vägrade att hälsa på företrädare för andra politiska partier, vilket är en medveten ovana som ytterligare förstärkt bilden av en sekt som ser alla i omgivningen som sina fiender."

Nog låter det otrevligt... Men mest nyfiken blir jag i alla fall när jag läser att "många avhoppare vittnar [för Freddy Malm??] om rena sektmetoder för att upprätthålla ordning i leden och den kommunistiska ortodoxin". På den punkten hade jag gärna fått lite mera smaskiga detaljer - jag är ju själv sektavhoppare, om än av åldersskäl.

Och Lars Ohly har faktiskt fått ytterligare en smutsfläck på sin buk: "Ohly gör inget för att stoppa dem" skriver Fredrik Malm indignerat. Tack, Freddy, för detta omtumlade avslöjande.

2 kommentarer:

Ali Esbati sa...

Det kan verkligen inte ha varit lätt för Malm. Han har gått och gruvat sig i flera år för att nån tydligen inte hälsade på honom, samtidigt som det ju inte gick så bra för honom i skoldebatterna.

Så här skrev han strax efter valet:

”Likt duracellkaniner upprepade Ung Vänsters debattörer samma mantra i varenda skoldebatt under valrörelsen. (...) Ung Vänsters debattörer tränas likt kamphundar och hetsas mot sina politiska motståndare. De ser politik som en kamp på liv och död”.

Jag ser det som ett objektivt bevis på en lyckad valrörelse.

jinge sa...

Uppenbarligen har snubben det svårt. Är det aktuellt med nya debatter med Ali så kanske man skulle ge honom ett manus med liberala och rashetsande floskler så han kan sitta som en Duracellkanin..