2005-11-24

Kubagulaktokvänsterkärring! Eller?

Nog finns det harmoniska stunder även på Kuba...
Ett gäng hårda stalinister och bidragsfuskande nyleninister har tagit över det mycket breda socialistiska vänsterparti som Gudrun Schyman och Johan Lönnroth byggde en gång i tiden...

Realistiskt tänkande, erfarna och mycket visa riksdags-, landstings- och kommunalpolitiker rensas ut från partiet. De får inte kritisera partiets ledning längre, och bara på de borgerliga tidningars insändarsidor får de öppet varna för det kommunistiska maktövertagande som skett på Vänsterpartiets senaste kongress.


Hur tusan kan man då som utanförstående veta vilken sorts vänsterpartist man har att göra med?! Ett säkert kort för den som vill testa om man har att göra med en demokratisk förnyare eller en gulagälskande traditionalist är att diskutera Kuba.

Är det socialism eller barbari som råder där? Är Fidel och Ché bra gubbar? Eller handlangare till mörkrets furste? Och var Svensk-kubanska föreningens medlemmar egentligen för ena? Den kubanska regimens femtekolonnare i Sverige? Eller protesterar de bara mot över 40 år av ekonomisk, biologisk, terror- och propagandakrigföring från världens utan all jämförelse starkaste supermakt?

Frågor, frågor, frågor. Som kanske Eva Björklund, redaktör för tidskriften Kuba, ledamot i Vänsterpartiets programkommitté och suppleant i det återkommunistiserade partiets centralkommitté, kan ge svaren på.

Eva B. är en av de mest utpekade kommunistkubanspökena i det här landet och hon gästar Norrköping snart! Kom, lyssna, begrunda och debattera den 2 december! Mer info om arrangemanget finns på CMS Norrköpings hemsida.

Inga kommentarer: