2008-01-07

Helsingborgnazister härjar på Möllan

I samband med rättegången kring den påstådda misshandeln av nazistledaren Kristoffer Dahlström på Malmöfestivalen i fjol kom det i förmiddags till tumult utanför tingsrätten. 11 personer omhändertogs av polisen. Mer om detta kan man läsa i en märkligt oinformativ artikel på Sydsvenskans hemsida.

Bakgrunden till dagens sammandrabbning mellan vänster- och högeraktivister och polisen är att den militanta nassegruppen Helsingborgskampanjen systematiskt trappar upp sin verksamhet i Skåne. Vänsteraktivister ofredas, hotas, misshandlas och den direkta konfrontationen med AFA söks, uppenbarligen inte minst i syfte att rekrytera nya aktivister.

I somras drog så kampanjens wannabeeführers Kristoffer Dahlström och Robin Palmblad omkring i Malmö under Malmöfestivalen. När bråk utbröt med vänsteraktivister i samband med en konsert på Mölleplatsen, skadades Dahlström. Den aktuella rättegången i Malmö går tillbaka till denna händelse, och såväl AFA som nazistiska Helsingborgskampanjen hade mobiliserat sina aktivister dit.

Det som Sydsvenskan inte förtäljer är att nazisterna efter tumultet utanför tingsrätten drog omkring på Möllevången för att ställa till med ytterligare bråk. De attackerade Glassfabriken och det finns anledning att vara på sin vakt när man rör sig i området under de närmaste timmarna.

1 kommentar:

schmut sa...

jag är lite förvånad över sydsvenskan i det här fallet. det är lite som om de tycker det är för minerad mark för att ens skriva bu eller bä.