2010-08-22

Kan du inte bättre, Wolodarski?

Den svenska borgerlighetens främsta vapen i kriget mot socialdemokraternas påstådda hegemoni har varit, är och lär förbli Dagens Nyheters ledarredaktion. Sedan Herbert Tingstens dagar har vapnet visserligen tappat mycket av sin vasshet, men ändå.

Men nu när valrörelsen drar i gång på allvar hade man ändå väntat sig lite mer.

Under sommaren har DN kört en liten kampanj där de rödgröna dels utmålas som stockholmshatare. Det bet liksom inte och i andra landsändar var folk nog ganska så likgiltiga inför detta brott.

Nu börjar ledarredaktionen tydligen bli desperad.

I dag värms t.ex den urgamla visan upp som går ut på att Vänsterpartiet är ett "icke-reformerat kommunistparti". Det där brukar ju vara det sista ässet, åtminstone sedan kossackvalet år 1928. Men den här gången kommer knepet något tidigt, det är ju liksom 28 dagar kvar till valet och man hade kunnat vänta tills valrörelsens slutspurt. 

Självaste ledarredaktionens chef Peter Wolodarski lyfter ett varningens finger och åberopar på renaste allvar ett femår gammalt teveprogram när han liksom avslöjar att Lars Ohly egentligen är kommunist. Partiet har aldrig tagit avstånd från Sovjetregimen, Ohly är kommunist och har inte bett några gamla Kirunabor om ursäkt för förföljelser i ett annat land, partiet är emot EU, dessutom borde man lyssna på Ingvar Carlsson (men inte när han pratar Afghanistan) som i en gammal bok från 1990-talet har varnat för kommunisterna.
"Finns det inga spärrar kvar?" utropar Wolodarski förfärat.

Jo, det kan man verkligen undra. Är den här sortens patetiska svammel det enda som chefen för DN:s ledarredaktion har att komma med?

För att avsluta det hela vill jag citera mig själv i hopp om att Peter Wolondarski hittar nya bevis på Vänsterpartiets antidemokratiska och lömska karaktär: http://henke-s.blogspot.com/2005/03/favorit-i-repris-smygkommunister.html. Skål för revolutionen, kamrater!

3 kommentarer:

Tomas Andersson sa...

"och har inte bett några gamla Kirunabor om ursäkt för förföljelser i ett annat land"

Nu var det bemötandet från partiet (och representanter för partiet) när de återvände det handlade om och inte om övergreppen utomlands...

Rött folk i Landskrona, Skåne sa...

Jag har hört och läst båda varianterna. I vilket fall som, så är poängen min egentligen den här: har man inget argument i sak, passar det alltid bra att anklaga Vänsterpartiet för något som ligger så där 50 år tillbaka i tiden. Eller så påminner man allmänheten om att Lars Werner tog emot en back östtysk öl eller något liknande.

Tomas Andersson sa...

Jag håller med...