2010-08-06

Ny skandal i Strandbergs Landskrona

När folkpartiet och Torkild Strandberg tog makten i Landskrona hette det att folk äntligen hade fått nog av "sossarnas pampvälde". Nu skulle det blåsa friska vindar i Stadshuset.

Den nya regimen - bestående av folkpartiet, moderaterna och miljöpartier, beroende av parlamentariskt stöd från sverigedemokraterna - sopade ut den ena förvaltningschefen efter den andra, satte upp en massa övervakningskameror i centrum, konkurrensutsatte Komvux, införde förbud för utländska på skolornas rastgårdar, började drogtesta barn och skylde alla problem i Landskrona på utbölingar, socialdemokratiska misstag och socialbidagsfifflare. År 2008 anställde man sålunda ett gäng "fuskjägare" som skulle jaga stadens bidragsfifflare.

Med facit i hand visar det sig att fuskjägarna borde ha fått uppdraget att börja jaga fifflare i självaste stadshuset. Inte nog med att cheferna fö socialförvaltningen utnyttjade socialbidragstagare som gratis arbetskraft, nu kommer det fram att Landskrona stad under flera års tid har underlåtit att göra upphandlingar av diverse entreprenadsjobb. Och hövdingen Torkild S. struntade i det.

Samma Strandberg och samma folkparti som brukar tala sig varm för marknadens övernaturliga förmåga att lösa all problem struntar alltså i marknadsreglerna och i befintlig lagstiftning. Vete katten om det finns något slags korruption bakom det här också... Kanske någon målarmästare som har mutat någon tjänsteman? Intressant, eller hur?! Läs gärna mer här: http://hd.se/landskrona/2010/08/05/upphandlingsslarv-kant-i-tre-ar.
Sensmoralen? Ett pampvälde har ersatts av ett nytt. Bort med det och väck med Torkild Strandberg.

Den här boken borde somliga läsa.

Inga kommentarer: