2006-06-13

Han läckte till pressen

Mer sånt!
Det är klart att Zlatan var läckan till pressen. Om det är nån som inte kan hålla käft (eller elbågarna i styr) när han är arg, så är det ju Zlatan Ibrahimovic...

Men bortsettifrån denna självklarhet som jag har fått höra av en mycket trovärdig källa inom svenska landslagets tränarstab, så måste jag ändå erkänna att jag inte har riktigt pirr i magen ännu. VM känslan är liksom avmattad efter de första två dagarna.

Det blir nog roligare ju längre in i tävlingen man är. Än så länge kvittar det ju om något lag torskar, det är liksom inte tillräckligt med peppar och desperation i det hela. Ännu. Det som håller mig mest i gång är hoppet om att England, mest överskattat därhemma och i Sverige, torskar fett. De var ju i och för sig inte så där jättelysande i första matchen. Men så ska det ju svida riktigt för dem. Så låt de gå vidare och förnedras av något lag som Tyskland. Eller Frankrike. Då är det förhoppnisvis lite tyst i ankdammen. Tills EM i alla fall.

Vad är det då som händer i VM? Inte mycket. Bortsett i från Ecuadors något oväntade seger mot Polen och Sveriges underhållande föreställning mot "T&T" har allt gått som väntat. TRIST. Men några matcher var ju i alla fall rätt roliga att titta på.

Men på alla dessa sidofronter som egentligen inte har nåt att göra med spelet på plan händer det givetsvis en del.

Togo. Det läckte ut att killarna krävde 1,4 miljoner kr var för att över huvud taget och nådigt bege sig ut på plan och spela. "Ingen förståelse" för detta därhemma, där folk i snitt får nöja sig med 50 spänn i månaden. Vid första ögonkast låter det konstigt. Men å andra sidan vore det intressant att veta hur mycket de andra spelarna, t.ex. de svenska, får ut. Och funktionärerna inom Togos fotbollsförbund. Sen kan man ställa det hela i någon relation och bedöma om Togospelarna bara är girigbukar eller kanske bara måna om sin del av en perverst stor kaka i den korrupta fotbollsvärlden. Jag skulle vilja misstänka att de bara är offer för en presskampanj.

Sverige. Finns det nu olika "fraktioner" inom landslaget eller inte? I alla fall verkar det vara en tradition att ett landslag värt namnet har bråkande fraktioner. Jag undrar vad de står för? Är det gråsossiga 4-4-2-falangen mot den offensiva 3-4-3-alliansen och 5-4-1-kartellen? Sambakommunisterna mot diamantborgarna? Lönnfeta tråkmånsar från västkusten mot överåldriga anfallsspelare från utlandet? Inte vet jag. Skiter faktiskt i det.

Inga kommentarer: