2007-06-02

Rostock update

Kommentar behövs ickeSammanstöttningarna vid Stadthafen eskalerade under eftermiddagen. edan avslutningsmanifestationen pågick med bl a en konsert, drabbade de svartklädda "autonoma" och polisen samman. demonstrationstågets bakre del utsattes för vattenkanonernas attacker, samtidigt som de autonoma försökte bygga barrikader i sidogator. Ett antal sopcontainers och minst en bil sattes i brand. Polisen använde sig av tårgas och pepparspray. Panik utbröt, samtidigt som konserten vid huvudscenen fortsatte. Det lär bli mycket övertid för poliserna i kväll.
På tal om inget, så dök nazisterna aldrig upp i Rostock, men däremot i
flera andra städer. I Lüneburg tågade ett 300-tal genom den lilla stadskärnan, omkring 150 nynazister från Bayern marscherade genom Brandenburger Tor i Berlin.

2 kommentarer:

Anders_S sa...

Nu skarvar du nog lite. Vilken bakre del utsattes för vattenkanaoner? De var ju inte ens på plats när hela demon kommit fram. Grekerna gick nästan sist i den större delen av demon och när de kom fram hade det kanppt börjat bråkas. Och jag befann mig i stadskärnan fram till klockan 20.00. Det var absolut lugnt, förutom nere i hamnen på andra sidan polisens avspärrninagr och staket. Lämnade hamnområdet cirka 17.00 .

Du emanr antagligen bakre delan av mötesområdet, åt S:t Petri-kyrkan till där de autonoma hade sin alternativscen.

Henke sa...

Var var du nånstans, Anders??! 1 000 skadade människor kan väl knappast betecknas som "absolut lugnt"?? Och visst, jag menade området i utkanten av Stadthafen, när "Hafenspeciher" och in till Gamla stan. Dessutom var det som värst där okring kl. 18:00, så du har nog missat kaoset där (och kan skatta dig lycklig).