2010-05-05

Segregationen i Landskrona

Landskrona kommun har ca. 41 000 invånare som representeras av 51 kommunfullmäktigeledamöter. Frågan är bara om alla i kommunen representeras av dessa ledamöter. Helsingborgs dagblad har kollat var de olika partiernas kandidater till kommunalvalet 2010 bor.

Det intressanta är egentligen inte det faktum att det inte finns några norrestadsbor på valbar plats denna gång. Att hamna långt upp på en vallista bygger ju vanligtvis inte på ens hemadress, utan på mycket annat, t.ex det förtroende man åtnjuter bland ens partikamrater, politiska åsikter, engagemang m.m. Talande också att de enda kandidaterna från Öster och Norrestad är sossar och vänsterpartister. Och så den där stackars sverigedemokraten som tvingas bo i ett hav av muslimer och annat skumt folk.

Det mest intressanta i sammanhanget är att sverigedemokraterna och folkpartisterna finns i kyrkbyarna utanför stan, framför allt i Asmundstorp. Där finns inte alltför många icke-svenssons, måhända några danskar. Det är som om en majoritet av kommunalpolitikerna i Malmö skulle bo i Vellinge...

Inne i stan däremot, där de bor som dessa politiker utpekar som problembefolkning, jo, där finns inte de borgerliga politikerna. Och heller inte nationalisterna från SD. Och när folkpartiet med sina stödpartier m och mp (!) hittar på nya repressiva åtgärder mot vissa i Landskrona, jo, då är det befolkningen inne i stan som märker av det mest. Samtidigt som folk utanför tullarna intalar sig att det är rena Kosovo inne i centrum.

Min slutsats: rösta bort jävlarna och gör nåt mot segregationen i stan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den stackars sverigedemokraten bor i mitt kvarter och verkar alltid livrädd när man ser honom ute. Paranoid antagligen.

Jag kan däremot vara lite orolig för att de svennar som bor här kan tänka sig ännu mer högerextrema partier än Sd. Jag såg t ex några grannar på Nd:s demo. Men jag tror de blev lite impade av kraften hos oss motdemonstranter. 1-0 till oss.

Vi har en fördel med vår lista eftersom vi har flera namn från Norrestad. Sara på femte plats, vilket kan tänkas vara valbar.

Cissi

Anonym sa...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net