2010-08-22

Kan du inte bättre, Wolodarski?

Den svenska borgerlighetens främsta vapen i kriget mot socialdemokraternas påstådda hegemoni har varit, är och lär förbli Dagens Nyheters ledarredaktion. Sedan Herbert Tingstens dagar har vapnet visserligen tappat mycket av sin vasshet, men ändå.

Men nu när valrörelsen drar i gång på allvar hade man ändå väntat sig lite mer.

Under sommaren har DN kört en liten kampanj där de rödgröna dels utmålas som stockholmshatare. Det bet liksom inte och i andra landsändar var folk nog ganska så likgiltiga inför detta brott.

Nu börjar ledarredaktionen tydligen bli desperad.

I dag värms t.ex den urgamla visan upp som går ut på att Vänsterpartiet är ett "icke-reformerat kommunistparti". Det där brukar ju vara det sista ässet, åtminstone sedan kossackvalet år 1928. Men den här gången kommer knepet något tidigt, det är ju liksom 28 dagar kvar till valet och man hade kunnat vänta tills valrörelsens slutspurt. 

Självaste ledarredaktionens chef Peter Wolodarski lyfter ett varningens finger och åberopar på renaste allvar ett femår gammalt teveprogram när han liksom avslöjar att Lars Ohly egentligen är kommunist. Partiet har aldrig tagit avstånd från Sovjetregimen, Ohly är kommunist och har inte bett några gamla Kirunabor om ursäkt för förföljelser i ett annat land, partiet är emot EU, dessutom borde man lyssna på Ingvar Carlsson (men inte när han pratar Afghanistan) som i en gammal bok från 1990-talet har varnat för kommunisterna.
"Finns det inga spärrar kvar?" utropar Wolodarski förfärat.

Jo, det kan man verkligen undra. Är den här sortens patetiska svammel det enda som chefen för DN:s ledarredaktion har att komma med?

För att avsluta det hela vill jag citera mig själv i hopp om att Peter Wolondarski hittar nya bevis på Vänsterpartiets antidemokratiska och lömska karaktär: http://henke-s.blogspot.com/2005/03/favorit-i-repris-smygkommunister.html. Skål för revolutionen, kamrater!

2010-08-06

Ny skandal i Strandbergs Landskrona

När folkpartiet och Torkild Strandberg tog makten i Landskrona hette det att folk äntligen hade fått nog av "sossarnas pampvälde". Nu skulle det blåsa friska vindar i Stadshuset.

Den nya regimen - bestående av folkpartiet, moderaterna och miljöpartier, beroende av parlamentariskt stöd från sverigedemokraterna - sopade ut den ena förvaltningschefen efter den andra, satte upp en massa övervakningskameror i centrum, konkurrensutsatte Komvux, införde förbud för utländska på skolornas rastgårdar, började drogtesta barn och skylde alla problem i Landskrona på utbölingar, socialdemokratiska misstag och socialbidagsfifflare. År 2008 anställde man sålunda ett gäng "fuskjägare" som skulle jaga stadens bidragsfifflare.

Med facit i hand visar det sig att fuskjägarna borde ha fått uppdraget att börja jaga fifflare i självaste stadshuset. Inte nog med att cheferna fö socialförvaltningen utnyttjade socialbidragstagare som gratis arbetskraft, nu kommer det fram att Landskrona stad under flera års tid har underlåtit att göra upphandlingar av diverse entreprenadsjobb. Och hövdingen Torkild S. struntade i det.

Samma Strandberg och samma folkparti som brukar tala sig varm för marknadens övernaturliga förmåga att lösa all problem struntar alltså i marknadsreglerna och i befintlig lagstiftning. Vete katten om det finns något slags korruption bakom det här också... Kanske någon målarmästare som har mutat någon tjänsteman? Intressant, eller hur?! Läs gärna mer här: http://hd.se/landskrona/2010/08/05/upphandlingsslarv-kant-i-tre-ar.
Sensmoralen? Ett pampvälde har ersatts av ett nytt. Bort med det och väck med Torkild Strandberg.

Den här boken borde somliga läsa.